در تعبدیات کوه کندن (کار طاقت فرسا) از مانخواسته اند، سخت ترینش نماز شب خواندن است که در حقیقت تعیین وقت خواب است نه اصل بی خوابی.
خیلی ها دوست دارند که توفیق پیدا کنند تا نماز شب را اقامه کرده و از برکات بیشمار دنیوی و اخروی آن بهرمند شوند
نماز شب از مستحبات موکدی است که بر پیامبر اعظم صل الله علیه و آله و سلم واجب بود. آثار و برکات دنیوی و اخروی که برای آن ذکر شده است هر فرد مسلمانی را برای برپایی آن، ترغیب می کند.
اما مسئله ای که همواره نماز شب خوان ها با آن مواجه بوده و هستند خصوصا برای آنان که در ابتدای راه می باشند گذشتن از خواب شیرین است. در همین رابطه و برخی مسائل نماز از آیت الله بهجت رحمةالله علیه سوالاتی پرسیده شده است که ایشان پاسخ ها کار گشایی دادند.
یکی از سوالاتی که در رابطه با نماز از ایشان پرسیده شد، تنبلی و کسالت در عبادات و رفع آن بوده است.
سوال: برای رفع تنبلی و کسالت در عبادات چه باید کرد؟ ایشان فرمودند: « در اوقات نشاط، مشغول به عبادت مستحبه شوید، و در اوقات کسالت اقتصار بر واجبات نمایید.»(یعنی در اوقات کسالت به همان واجبات اکتفا کنید.)
سوال: برای توفیق نماز شب چه کنم؟با قرائت آیه آخر سوره کهف و اهتمام به این امر(توفیق حاصل می شود)و اگر علاج نشد،تقدیم بر نصف می شود(یعنی نماز را قبل از نیمه شب به جا بیاورید.)
سوال: در نماز شب و سحر خیزی قدری کسل هستم، لطفا راهنمایی کنید؟کسالت در نماز شب به این رفع می شود که بنا بگذارید هر شبی که موفق [به خواندن آن ] نشدید، قضای آن را به جا بیاورید.
ایشان در ادامه پاسخ به این سوال فرمودند:« در تعبدیات کوه کندن (کار طاقت فرسا) از مانخواسته اند، سخت ترینش نماز شب خواندن است که در حقیقت تعیین وقت خواب است نه اصل بی خوابی. بلکه نیم ساعت زودتر بخواب تا نیم ساعت زودتر بیدار شوی. آیا می ترسی اگر بیدار شوی، دیگر خوابت نبرد و بمیری؟ اگر خواب بمانی در خواب هم ممکن است بمیری.
منبع:نیک صالحی
نظرات شما عزیزان: